Thursday, February 13, 2014

Homemade project!!!

Hai semua.
Rindu kan nak berDIY...
Actually skrg ni Alhamdulillah rasa happy sbb tengah buat beberapa "homemade project". Ini janji saya pada diri sendiri.
2014.
Will be my first step.
To move on.
In life.
Work-life balance.
Stress kat office but i want to make sure blk rumah saya happy. Memang penat. Tapi best.

Sekarang ni tengah happy2 cooking and baking. Hihi...kita buat kek red velvet, choc extra moist cake, pizza, brownies, choc lava cake...isk byk la...perasan Masterchef kejap..haha
Walaupun blk keje penat...tp siok bah!!! Kiki

Nak rasa kita punya hasil tangan x? Boleh order jugak...mana tau nk buat kek harijadi ke hapa kan...hehe. ataupun boleh dtg kt stall kita on weekend kt Tasik Biru Kundang :)
Siapa dtg n berani sebut "saya follower blog kerana dia" tanpa segan silu sy bg freegift. Hehe. Betul x tipu.

Ni ada gambo sikit. Esok2 kita masak2 lg kita letak lagi kekawan.
opss...jgn lupa follow instagram kita @my_little_anique ye!!!

Ini mini pizza dgn taburan keju!! 

Ini chocolate lava cake!! Feeling masterchef bak ang!!

Monday, January 27, 2014

~Testimoni PERLA COFFEE

Hai semua,
Kesinambungan dari entry yg lepas jom tengok testimoni PERLA Coffee macam dekat bawah ni.
Ye lah cakap banyak pun tak guna kan. Kalau benda dah bagus...hehehe


Inilah dia testimoni pertama PERLA Coffee ni.
Pengasasnya :)

Ha...tu dia antara pelanggan yang dah berpuas hati dengan perla coffee ni.

HARGA PROMOSI
1 Kotak = 20 sachet
RM50.00 (free postage)
No COD!!

Contact kami na...
email : ainridz12@gmail.com
instagram : my_little_anique
Whatsapp : 016-212 3997


Sunday, January 26, 2014

~Persediaan hari bahagia : Penjagaan muka.

Hi semua.
Seperti yg saya janjikan dlm entri lps, ni nk share sikit tips menghadapi hari bahagia...ecewah! Ye la kan kita sure2 la muka kita nmpak cerah n jelita gitu...n kalau boleh xnk la muka aje putih dek make up ttbe yg bahagian lain...tuttt...kusam...xmo la kan..ok lah meh sini saya share sikit.

Biasa x dengar PERLA COFFEE? Buka sebarang premix kopi tau. Kopi ni ada extract MUTIARA dlm dia...kau hado?? Haha

Xpe2...actually saya ni pon bukan lah org yg duk percaya sgt produk2 ni...tp alhamdulillah lps seminggu serius saya dah nmpak perubahannya. Last2 bila gugel2 rupanya bukan saya sorg je...ramai lagi yg dah berjaya...ee..rasa x menyesal sungguh.

Sbb seriously sejak dkat2 kawen ritu smpi sblm jumpa kopi ni muka saya naik jerawat dgn suka2 hati dia jek..tension mak jadinya nok..alhamdulillah sekarang dah nmpk perubahan KETARA ok....

Oklah tak simpan rahsia ni sorang2. Nak juga share dgn anda2 semua. Sbb suka hati tgk dua tiga org kawan2 pun dah nmpk hasil yg baik..saya pon rasa nk share bnda ni dgn semua org.

Oklah...senang cerita saya tolong jualkan PERLA COFFEE ni tuk korang ye. Kira nk tolong kawan2 kita buat promosi sekarang ni. Jom tgk bawah.

Inilah dia rupa packaging Perla Coffee tu ye kawan2
1 kotak (20 sachet)
RM54 termasuk pos
Atau
RM50 COD KLCC atau Sg Buloh 
(whatsapp kalau nak tau lokasi anda boleh COD x?

Ha best kan...yg penting PERLA COFFEE yg saya jual ni ORIGINAL tau. Kesannya boleh nampak seawal 1 MINGGU...insyaAllah.


KELEBIHAN PERLA COFFEE :

- Melembut dan menghaluskan tekstur kulit.
- Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar & flawless.
- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.
- Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
- Menjadikan kulit lebih anjal serta lembap.
- Mengurangkan kedutan dan garis halus serta tanda2 penuaan awal
- Mengecilkan liang pori
- Meningkatkan sistem imunisasi badan.
- Mengatasi masalah jerawat dan jeragat.

1) Ramuan Perla Coffee

Serbuk Mutiara
MUTIARA dipercayai berkhasiat untuk kecantikan sejak ribuan tahun lalu. Para Maharani China menggunakan dan meminum serbuk mutiara sementara Ratu Cleopatra memanjakan diri dengan mandi susu yang dicampur serbuk mutiara. Kelebihan serbuk mutiara ialah melembap, mencerah serta menghaluskan kulit.

Glutathione
GLUTATHIONE sudah terbukti secara saintifik oleh ahli perubatan dapat mencerahkan kulit sekiranya diambil secara berterusan. Pengambilan glutathione secara berterusan akan membuatkan kulit semakin cerah dan putih. Ianya juga dapat membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar. Glutathione juga merupakan agen pembuang toksin yang paling berkesan.

Asid Hyaluronik
ASID HYALURONIK adalah salah satu rahsia penjagaan muka selebriti di dunia hiburan, ianya diperlukan untuk menentang kedutan atas kulit muka. Asid Hyaluronik memainkan peranan penting ke atas kulit kerana ianya akan mula hilang bermula umur 25 tahun yang menyebabkan kelembapan kulit juga berkurangan. Asid Hyaluronik membantu menganjalkan kulit serta menghalang penuaan.

Kandungan lain dalam Perla Coffee :
- COLLAGEN
- VITAMIN C
- HABBATUSSAUDA
- TOMATO
- KOPI ARABIKA
- KRIMER BUKAN TENUSU

ok x?? Ok x??
Hehe...klu suka boleh la call/sms/whatsapp saya di 016 -212 3997...email pon aci jugak kat ainridz12@gmail.com

hope korang cantik di hari bahagia nnti ye :)


Saturday, January 25, 2014

~Persediaan sebelum Majlis penting tu :)

Hai semua,
Pertama-tama kalinya saya nk ucap jutaan terjma kasih atas email2 anda semua especially tentang DIY. Sukanya...sbb ramai geng DIY kawen rupanya kat luar sana.

Oklah...
Tgh sibuk2 nk menDIY tu jgn lupa berehat dan jaga kesihatan ye supaya muka sentiasa berseri menjelang hari bahagia tu nanti. Kalau boleh jgn la muka cantik putih melepak sbb mekap mak andam je..biarlah berseri jugak walau tnpa mekap. Biar husband kita2 ni tau yg mekap mak andam tu bk n propa semata...wah kelasss.

Oklah
Dlm next entry saya nak share sikit rahsia mcm mne nak maintain berseri n slim sblm menjelang hari bersejarah awak2 tu ye... harap dpt bersabar..hehe

Yg pasti kpd siapa yg nk melangsungkan hari bersejarah tu...target kita nk slim (supaya baju pengantin x menggelebeh) dan haruslah kena berseri, bebas jerawat, putih mulus kan...

Hehe...
Tunggu update saya dlm entry lps ni ok...


Sunday, January 12, 2014

Any question about my DIY?

Hai semua.
Sorry agak lama x menghupdate blog ni.
Hurm biasalah, busy with work and sometime ada jugak buat kerja2 DIY suka- suki sendiri.

By the way, saya perasan ramai betul yg nak tanya soalan tentang kerja2 DIY ni kan?
Jadinya saya mengalu-alukan anda utk menghantar sebarang komen dan soalan di email saya ainridz12@gmail.com. 

ok kawan2 :)

regards,
Kerana Dia

Monday, June 3, 2013

DIY : ID Card Holder

Hai readers,
Dah lama rasanya tak update page ni. Bukan apa memang serius sibuk dengan tugasan harian sambil mencari idea-idea baru DIY.

Baru-baru ni Id Card Holder saya (yang company bagi) putus, so saya pun try2 la cari idea utk men'DIY sendiri Id Card Holder. Lepas beberapa percubaan, maka terhasillah Id Card Holder seperti di bawah. Maaflah tiada tutorial untuk ini, tapi kepada sesiapa yang berminat boleh email saya di alamat email ainridz12@gmail.com atau whatsapp di 016-212 3997.


Code : Pink 01 (potrait)
Harga : RM10 (termasuk pos)
Material : Felt
 Ini contoh yang dah siap, kalau ada yang bermnat boleh PM saya dia email/ whatsapp di atas. Harga depends kepada hiasan yang digunakan. Anda juga boleh request warna yang anda suka :)

Tuesday, January 29, 2013

DIY : Bunga tangan

Ni lagi satu cerita yang memang x sempat nak cerita. Alkisahnya 2 minggu sebelum wedding saya jalan2 kat satu kedai bungai dan alatan perkahwinan dengan impian nk cari bahan tuk buat hantaran nanti. Tengah nk bayar tu tiba2 tersyok pula tengok tokey kedai tu gubah bunga tangan. Lama jugak saya duk situ tengok je dia buat kerja. Nasib baik dia tak halau. Maka esoknya, saya pon terus berazam nak buat bunga tanya sendiri....

Lalu saya pun pergilah ke kedai bunga lain untuk beli2 bunga pilihan saya..dan mulalah menDIY...hasilnya...kononnya nk buat  je alih2 terbuat 3 jambang terus...haha

taraa...
   
Ni yang first sekali. Asalnya tengok orang buat dia letak kristal.
Bila tgk2 harga dia...mak ai mahal...
so saya tukor ler jadi manik2 gitu aje....he2...
saya guna yang ni masa nikah :)

  
Bergaya ala2 dengan bunga tangan tu di hari nikah.
Tengok kagt belakang tu....ada bunga telur (bunga tisu) hehe

Yang ni rancangannya memang nk buat hebat sikit
coz nk pegang time sanding nanti.
Nak match dengan baju sanding kaler ijau tu...emmm...suka :)


Yang ni ter'buat sebab dah ketagihan nk buat bunga tangan....hehe
Masa kat kedai tu tengok tag dia tulis "bunga tulip"
sekali dah siap...
orang kata nampak macam bunga kantan
haha...ye kot...x kesah la..janji puas hati :)
yang ini pegang masa masjli kat bendang (belah husband)

Sekarang ni, bunga2 ni jadi perhiasan meja....letak dalam gelas kaca :)



So, siapa nak nak tempah bunga2 macam ni boleh email saya di ainridz12@gmail.com
Saya akan buat ikut budget dan tema anda in sya Allah.

Nak lagi?
Jom tengok SINI